Bel voor meer info: 073-6148836 (NL) | 014-616959 (BE) 

Nieuws: Nu echt de vrijblijvendheid voorbij?

Dementie en dwaling


Dementie is een aandoening die steeds meer voorkomt. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt te maken met een vorm van dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende is. Om gemoedrust te bieden in het leven van de dementerende en zijn of haar omgeving biedt Welzijnservices een aantal hulpmiddelen aan. Met deze hulpmiddelen kan iemand met beginnende dementie wellicht langer zelfstandig blijven en in een later stadium kunnen de producten de mantelzorger ontlasten. De GPS-Zender is bijvoorbeeld zeer geschikt om te monteren op een scootmobiel of rollator. Hierdoor heeft de gebruiker de paniekknop altijd bij de hand en kan hij/zij deze niet vergeten. Alarmeren en traceren is hierdoor altijd mogelijk.

- Locatie-bepaling d.m.v. GPS

- Binnen- en buitenshuis 24 uur per dag, 7 dagen per week alarmeren

- Zender traceren

- GEO-Zone   

Apparaten met een locatie-bepaling d.m.v. GPS kunnen bijdragen aan langer thuis wonen en een extra uitkomst bieden. Deze apparaten kunnen op een aantal wijzen ondersteuning bieden aan personen met dementie, beginnende dementie of dwaalneigingen en de omgeving van deze personen. Het geeft een gerust gevoel, voor de gebruiker en de omgeving, dat er altijd hulp ingeschakeld kan worden, ongeacht waar men ook is op dat moment. 

Welzijnservices heeft hiervoor in het assortiment een speciale zender opgenomen, uitgerust met GPS-locatiebepaling. Hiermee kan men allereerst binnen- en buitenshuis 24 uur per dag, 7 dagen per week alarmeren via een meldkamer. Wanneer men de meldkamer alarmeert ziet de centralist op de meldkamer tevens direct waar degene zich bevindt. Hierdoor kan de hulp, iemand van de eigen contacten, snel en goed aangestuurd worden.  

Tevens is het met mobiele alarmering, na het geven van een commando vanaf de meldkamer, ook mogelijk om iemand te traceren, aan de hand van de GPS-coördinaten. Dit is handig wanneer iemand dwaalneigingen heeft of zelf misschien niet meer altijd weet waar hij of zij is. Voor de naasten en familie geeft het een gerust gevoel dat iemand altijd ‘teruggevonden’ kan worden wanneer dit nodig mocht zijn.        

     

Tot slot is het met de producten ook mogelijk om een GEO-Zone in te stellen. Dit is een fictieve cirkel waarmee je een gebied aangeeft waarin de gebruiker ‘vrij’ kan bewegen. Bijvoorbeeld een kilometer rondom de eigen woning. Bij het verlaten van de zone komt er op de meldkamer een signaal binnen, er word dan direct iemand van de contactpersonen ingeschakeld om door te geven dat de gebruiker buiten de aangegeven zone is getreden.   Door het gebruik van de GPS-Zender of het GPS-Telefoon krijgt de gebruiker meer vrijheid en tevens biedt de zender gemoedsrust in het leven van familie, vrienden en mantelzorgers.


Meer informatie over mobiele alarmering