Bel voor meer info: 073-6148836 (NL) | 014-616959 (BE) 

Nieuws: Nu echt de vrijblijvendheid voorbij?

Locatiebepaling

Apparaten met een locatie-bepaling d.m.v. GPS kunnen bijdragen aan langer thuis wonen en een extra uitkomst bieden. Deze apparaten kunnen op een aantal wijze ondersteuning bieden aan personen met dementie, beginnende dementie of dwaalneigingen en de omgeving van deze personen. Het geeft een gerust gevoel, voor de gebruiker en de omgeving, hulp kan immers altijd ingeschakeld worden, ongeacht waar men ook is op dat moment. 


Welzijnservices heeft hiervoor in het assortiment verschillende producten opgenomen met GPS-locatiebepaling. Hiermee kan men allereerst binnen- en buitenshuis 24 uur per dag, 7 dagen per week alarmeren via een meldkamer. Wanneer men de meldkamer alarmeert ziet de centralist op de meldkamer tevens direct waar degene zich bevindt. Hierdoor kan de hulp, vaak iemand van de eigen contacten, snel en goed aangestuurd worden.  


Tevens is het met de GPS-Producten, na het geven van een commando vanaf de meldkamer, ook mogelijk om iemand te traceren, aan de hand van de GPS-coördinaten. Dit is handig wanneer iemand dwaalneigingen heeft of zelf misschien niet meer altijd weet waar hij of zij is. Voor de naasten en familie geeft het een gerust gevoel dat iemand altijd ‘teruggevonden’ kan worden, wanneer dit nodig mocht zijn. 


Tot slot is het met de producten ook mogelijk om een GEO-Zone in te stellen. Dit is een fictieve cirkel waarmee je een afgebakend gebied aangeeft. Bijvoorbeeld een kilometer rondom de eigen woning. Bij het verlaten van de zone komt er op de meldkamer een signaal binnen, er word dan direct iemand van de contactpersonen ingeschakeld om door te geven dat de gebruiker buiten de aangegeven zone is getreden. Hierdoor weten mantelzorgers en naasten altijd dat de gebruiker dichtbij huis is, totdat zij bericht ontvangen van meldkamer dat de gebruiker de zone verlaten heeft.


Door het gebruik van een van de GPS-Producten krijgt de gebruiker meer vrijheid en bieden wij gemoedsrust voor de mantelzorgers en naasten. 


Meer informatie over de GPS-Producten