Bel voor meer info: 073-6148836 (NL) | 014-616959 (BE) 

Nieuws: Nu echt de vrijblijvendheid voorbij?

Ontzorg de manelzorg

    

De diensten Welzijnservices kunnen de vaak zware taak voor een mantelzorger verlichten, doordat de meldkamer 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar is.


U bent ervan verzekerd dat er bij een alarmoproep snel actie wordt ondernomen door een van onze goed opgeleide centralisten. Zo weet u als mantelzorger dat er altijd iemand bereikbaar is waardoor u flexibeler kan zijn in uw doen en laten. U wordt benaderd op het moment dat wij een alarmoproep hebben ontvangen en wanneer er hulp nodig is, hierdoor hoeft u niet altijd aanwezig te zijn.

 

Er wordt een contactpersonenlijst opgesteld met minimaal 3 contatcpersonen. Wanneer er bij een alarmoproep niet opgenomen wordt door contactpersoon nr. 1, wordt contactpersoon nr. 2 gebeld etc. Ook hierdoor bent u ervan verzekerd dat er altijd iemand ingeschakeld wordt en hoeft u niet altijd zelf paraat te staan. Zo kan men de taak van de mantelzorger delen met bijvoorbeeld de buren, familieleden en vrienden. Indien de meldkamer geen contact heeft kunnen krijgen met een van de contactpersonen, zullen zij de hulpdiensten in schakelen.


Een aantal voorbeelden:

- Meldkamer is eerste aansprekingpunt, hierdoor is er altijd iemand bereikbaar in geval van een panieksituatie. Er wordt dus altijd hulp ingeschakeld, ook al is de mantelzorger even weg of is deze even niet in de gelegenheid de telefoon op te nemen.

- Meerdere waarschuwingsadressen waardoor de zorg verdeeld wordt en de oproepen niet bij 1 iemand terecht komen. 

- Voor de mantelzorgers is het prettig dat, zij gewaarschuwd worden in de noodsituatie, hierdoor hoeven zij niet altijd zelf aanwezig te zijn.

- Bij de GPS-Producten is het voor de mantelzorgers een geruststelling dat zij d.m.v. de traceerfunctie altijd kunnen weten waar de gebruiker is.

- Bij de Geo-zone (GPS-Telefoon en GPS-Zender) weet de mantelzorger dat de gebruiker zich in de veilige zone bevindt. Je weet dat de gebruiker dichtbij huis is, totdat je van de meldkamer bericht krijgt dat de gebruiker de zone verlaten heeft.

- Bij het Welzijnscherm en Cubigo is het voor de mantelzorger prettig dat zij snel en makkelijk contact op kunnen nemen met de gebruiker d.m.v. beeldbellen. Hierdoor kan je op afstand inschatten hoe het met degene gaat en of je er direct naartoe moet gaan of dat je nog even snel een boodschap kunt doen.


Dit geeft u en uw naasten altijd een goed gevoel!